បច្ចេកទេសដាំដុះ ខ្ទឹមស

ខ្ទឹមសត្រូវបានដាំដុះ ជាយូរយាណាស់មកហើយ។ គេប្រើសម្រាប់បរិភោគ ជាដើមស្រស់ មើមទុំ និងជាគ្រឿងទេស។ វាមានដើមរលោង ដែលគេហៅថា ស្រទាប់នៃទងស្លឹក ស្លឹកពណ៍បែតងចាស់...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ខ្ញីក្នុងបាវ

ខ្ញីជាបន្លែមើម មួយប្រភេទ ដែលបងប្អូន និយមទទួលទាន ជាប្រចាំថ្ងៃ ហើយវាត្រូវ បានដាំដុះច្រើន តាមតំបន់មាត់ទន្លេ តំបន់ទំនាប ស្ទើរគ្រប់កន្លែង...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ចេកពងមាន់

អ្នកទាំងអស់គ្នា ធ្លាប់ទទួលទាន ចេកពងមាន់ ដែលឬទេ? តើអ្នកចូលចិត្ត ក្លិនដ៏ឆ្ងុយឆ្ងាញ់ របស់វាទេ? ប្រជាជនយើងជាច្រើន ចូលចិត្តទទួលទាន ចេកពងមាន់នេះ...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ដំណាំត្រាវ

ត្រាវជាដំណាំមួយប្រភេទ ដែលបងប្អូនប្រជាជនយើង និយមទទួលទាន។ វាត្រូវបានគេយកទៅស្ល ទៅធ្វើជាបង្អែមត្រាវកូរ ត្រាវបំពងស្ករ ត្រាវឆឹង បបរត្រាវជាដើម។ លើសពីនេះ វាមិនត្រឹមតែជា...

រូបមន្តផ្សំចំណី​ជ្រូក ចិញ្ចឹមលក្ខណៈគ្រួសារ

ដើម្បីទទួលបានជោគជ័យ ក្នុងការចិញ្ចឹមជ្រូក ឆាប់ធំធាត់ល្អ កូនជ្រូកល្អ កត្តាផ្តល់ចំណី មានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងការងារ ផលិត​កម្ម​សត្វនេះ។ ក្នុងការចិញ្ចឹមជ្រូកសាច់លក្ខណៈគ្រួសារ ការផ្តល់ចំណី...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ត្រសក់ផ្អែម

ត្រសក់ផ្អែម ឬមីឡុងជាដំណាំ មិនសូវមានការដាំដុះនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាទេ ។ កសិករនៅតំបន់មួយចំនួននិយមដាំ ព្រោះមានការនិយម ចូលចិត្តបរិភោគ និងមានតំលៃថ្លៃនៅលើទីផ្សារ។ ផ្លែនេះមានរសជាតិផ្អែម និងមានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនដែលមានប្រយោជន៍ដល់រាងកាយ...

វិធីផ្សំចំណីសម្រាប់ បំប៉នមាន់ស្រែ

ដើម្បីទទួលបានជោគជ័យ ក្នុងការចិញ្ចឹមមាន់ ឆាប់ធំ កត្តាផ្តល់ចំណី មានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងការងារផលិត កម្មសត្វ។ ក្នុងការចិញ្ចឹមាន់ ការផ្តល់ចំណីមាន់ដែលមានគុណភាពល្អ ជួយឲ្យមាន់មានសុខភាពល្អ...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ស្ពៃក្តោប

ស្ពៃក្តោប ជាបន្លែមួយដែល មានភាពពេញនិយម ប្រើប្រាស់ទូទាំងប្រទេស។ វាអាចបរិភោគបានទាំងស្រស់ និងឆ្អិន ជាគ្រឿង​ផ្សំ​ក្នុង​មុខ​អាហារ ដ៏សម្បូរបែប។ លើសពីនេះទៀត ស្ពៃក្តោបផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន...

បច្ចេកទេសចិញ្ចឹម កន្ធាយ​សាច់

សត្វកន្ធាយ ជាប្រភេទសត្វទឹកសាប អាចរស់នៅ ក្នុងត្រពាំង ស្រះ បឹងបួរ ព្រែក ប្រឡាយ នានា នៅទូទាំងប្រទេសកម្ពុជាយើង។...

បច្ចេកទេសបណ្តុះ កូនទំពាំងបារាំង

ប្រជាជនទូទៅច្បាស់ជាស្គាល់ ឬស្សីហើយមែនទេ? ចុះទំពាំងវិញ ប្រកដជាស្គាល់ហើយ! រីឯទំពាំងបារាំងវិញ? ប្រជាជនយើង មួយចំនួន ប្រហែលមិនបានស្គាល់ ទំពាំងបារាំង ព្រោះវាជា...

បច្ចេកទេសដាំ ឈូកយកគ្រាប់

គ្រាប់ឈូក សម្បូរទៅដោយ វីតាមីនA វីតាមីនC វីតាមីនE ប្រូទីនប្រមាណជា២៣% និងមានសារជាតិរ៉ែ ដែល អាចជួយមប្រុងខួរក្បាល សរសៃប្រសាទ...

បច្ចេកទេស ដាំត្រប់ស្រួយ

ត្រប់ស្រួយ គឺជាប្រភេទបន្លែ​ដែប្រជាជនខ្មែរ​ យើងនិយមហូប​ធ្វើជាអន្លក់​ និង​ជាគ្រឿងផ្សំដាក់ក្នុងស្លរដ៏សំខាន់មួយ មុខក្នងមុខម្ហូបសម្លរខ្មែរ​ មិនត្រឹមតែនិយមហូបនោះទេ​ តែវាក៏មានប្រយោជន៏ជាច្រើនជួយដល់រាងកាយមនុស្សផងដែរ ដូចជា​ ជួយលើកកម្ពស់សុខភាពស្បែក, មាន...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ខ្ទឹមបារាំង

ខ្ទឹមបារាំង ជាដំណាំមើម មួយប្រភេទ ដែលមើមរបស់វា អាចយកមកធ្វើជា ម្ហូបបានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាជាអត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនសម្រាប់ សារពាង្គកាយ មនុស្សយើងដូចជា៖...