- Friday
- November 15th, 2024
- Submit Post
ត្រប់ស្រួយ គឺជាប្រភេទបន្លែដែប្រជាជនខ្មែរ យើងនិយមហូបធ្វើជាអន្លក់ និងជាគ្រឿងផ្សំដាក់ក្នុងស្លរដ៏សំខាន់មួយ មុខក្នងមុខម្ហូបសម្លរខ្មែរ មិនត្រឹមតែនិយមហូបនោះទេ តែវាក៏មានប្រយោជន៏ជាច្រើនជួយដល់រាងកាយមនុស្សផងដែរ ដូចជា ជួយលើកកម្ពស់សុខភាពស្បែក, មាន...
ឆៃថាវ ជាប្រភេទបន្លែមើម ដែលមានការពេញនិយម បរិភោគ សម្រាប់ជាអាហារប្រចាំថ្ងៃ ហើយវាក៏អាចកែច្នៃទៅជាឆៃប៉ូវ ទៅជាជ្រក់កំប៉ុង ជាដើម។ ការដាំដុះឆៃថាវ នៅប្រទេសយើង...
សណ្តែកសៀង ជាដំណាំ មានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងចំណោមដំណាំ គ្រួសារជាច្រើន មុខទៀត និងមានតម្លៃខ្ពស់។ វាមិនគ្រាន់តែជា ម្ហូបអាហារ ដ៏មានតម្លៃសំរាប់...
ខ្ទឹមបារាំង ជាដំណាំមើម មួយប្រភេទ ដែលមើមរបស់វា អាចយកមកធ្វើជា ម្ហូបបានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាជាអត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនសម្រាប់ សារពាង្គកាយ មនុស្សយើងដូចជា៖...
1. លក្ខណៈទូទៅនៃបន្លែខាត់ណាផ្កា ខាត់ណាផ្កា ជាដំណាំដែលអាច ដុះលូតលាស់បាន ស្ទើរពេញ១ឆ្នាំ សម្រាប់តំបន់ដែលមាន អាកាសធាតុមធ្យម ប៉ុន្តែសម្រាប់ តំបន់ដែលមាន...
1.លក្ខណៈទូទៅនៃដំណាំស្ពៃបូកគោ ស្ពៃបូកគោ (Chinese Cabbage Or Napa Cabbage)មានប្រភពនៅជិតទីក្រុងប៉េកាំង ប្រទេសចិន ។វាមានដើមកំណើត ចាប់តាំងពីសតវត្សទី១៥...
បើនិយាយពី ការប្រើជីអាច់សត្វ គឺថាអាច់មាន់ ត្រូវបានប្រើសម្រាប់ដាំដំណាំផ្សេងៗរបស់ បងប្អូនកសិករខ្មែរយើង ។ អត្ថបទនេះយើង លើកយក ការណែនាំក្នុងការផលិត និងប្រើប្រាស់ជីអាច់មាន់...
សំភារត្រូវមាន -ធុងជ័រខ្មៅ-កន្ត្រក-គ្រាប់សណ្តែកខៀវ -សំបកបាវក្រណាត់កាត់ជារាងរង្វង់(កាត់ឲ្យប៉ុនរង្វង់កន្ត្រក់) -សំណាញ់ដែក ឬជ័រកាត់ជារាងរង្វង់(ទំហំឲ្យតូចជាងសំបកបាវ) + វិធីធ្វើ -យកគ្រាប់សណ្តែកដាក់ត្រាំទឹកក្តៅឧណ្ឌ ៗ ៦-៨ម៉ោងដើម្បីឲ្យវាឆាប់ដុះចេញពន្លក...