- Friday
- November 15th, 2024
- Submit Post
យើងតែងជួបប្រទះ បញ្ហាចំបង ២ យ៉ាង ក្នុងការដាំដុះបន្លែបង្ការ ដីខ្វះជីជាតិ និងមានសត្វល្អិត បំផ្លាញដំណាំរបស់យើង ហើយអ្វីដែលយើងកត់សម្គាល់នោះគឺ យើងត្រូវចំណាយលុយច្រើនក្នុងការទិញជី...
ពពាយ ជាបន្លែ មួយប្រភេទដែល ប្រជាជនយើង និយមបរិភោគ ព្រោះបន្លែនេះ អាចយកទៅធ្វើម្ហូម បានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាមិនត្រឹមតែ ជាមុខម្ហូបសំបូរបែបទេ...
រំដេង ភាសាអង់គ្លេសហៅថា Galangal ជារុក្ខជាតិប្រទាលមួយប្រភេទ មើមមានក្លិនឆួល ហើយដែលគេស្គាល់ជាទូទៅ គេយកវាមកប្រើជាគ្រឿង ក្នុងម្ហូបអាហារ ក្រៅពីប្រើដើម្បីកាត់ក្លិនឆ្អាប និងបង្កើនរសជាតិក្នុងម្ហូប...
ផ្លែមង្ឃុត មានរសជាតិផ្អែម ឆ្ងាញ់ជាប់ចិត្ត និងមានតម្លៃគួរសម្យនៅលើទីផ្សារបច្ចុប្បន្ន។ ផ្លែមង្ឃុតមានសារជាតិចិញ្ចឹមទ្រទ្រង់ សុខភាពសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន B និង...
ដំណាំ ត្រឡាច គឺជាប្រភេទដំណាំ វាលើដីក៏បាន ឬឡើងទ្រើងក៏បាន គេនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ។ លើសពីនេះ ត្រឡាច គេអាចកែច្នៃ ទៅជាភេសជ្ជៈ...
ម្នាស់ ត្រូវបានគេ យកមកបរិភោគ យ៉ាងសម្បូរបែប ធ្វើជាម្ហូប ហូបស្រស់ ធ្វើបង្អែម ធ្វើដំណាប់ ធ្វើទឹកផ្លែឈើ ជាដើម។...
ផ្សិតម្ជុល គឺជាបន្លែដែលពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំង នៅក្នុងការចម្អិនអាហារ ដោយសារតែវាមានរសជាតិ បង្កើតភាពឆ្ងាញ់របស់វា។ ផ្សិតម្ជុល មានប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពដូចជា៖ ជម្រុញប្រព័ន្ធបញ្ចេញចោល , ជួយចរន្តឈាមរត់ឱ្យមានភាពប្រសើរឡើង,...
កាលដើមឡើយ ការដាំដុះចាំបាច់ណាស់ ត្រូវប្រើប្រាស់ដី សម្រាប់ការ លូតលាស់ ប៉ុន្តែការអភិវឌ្ឍផ្នែកបច្ចេកទេស និងការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មីៗ ធ្វើឲ្យការដាំដុះ ដាំណាំកាន់តែទំនើប និងមានភាពងាយស្រួលគ្រប់គ្រង...
រមៀត ជាគ្រឿងទេស ដែលប្រជាជនយើង និយមប្រើប្រាស់ ទាំងការទទួលទាន និងប្រើប្រាស់ជា ថ្នាំបុរាណសម្រាប់ជួយព្យាបាល ជំងឺមនុស្ស និងសត្វផងដែរ។ ខាងក្រោមនេះ...
ស្លឹកខ្ទឹម ជាបន្លែ ដែលពេញនិយមប្រើប្រាស់ សម្រាប់បន្ថែមជាគ្រឿងផ្សំ ស្ទើរគ្រប់មុខម្ហូប វាជួយធ្វើឲ្យមុខម្ហូបមានក្លិនឆ្ងុយ និងបង្កើនរសជាតិសម្រាប់អាហារបានទៀតផង។ ក្រៅពីជួយបង្កើន ឳជារសដល់ម្ហូបអាហារ ស្លឹកខ្ទឹម...
ការ៉ុត ជាបន្លែមួយដែលមានភាពពេញនិយម ទទួលទានទាំងស្រស់ និងចំអិនក្នុងក្នុងម្ហូបជាច្រើន។ ការ៉ុតមានសារធាតុចិញ្ចឹម ជាច្រើនដូចជា៖ វីតាមីនA, B6, C, E,...
ស្រកានាគ ជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិ មិនសូវផ្អែម នោះទេ ប៉ុន្តែវាជាប្រភេទផ្លែឈើ ដែលអ្នកចង់ស្រកទម្ងន់ និយមទទួលទានផងដែរ។ ផ្លែស្រកានាគ មានផ្ទុកនៅសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា៖ សម្បូរជាតិសរសៃ...
ត្រសក់ គឺជាប្រភេទដំណាំឡើងទ្រើង ដែលកសិករនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ ប្រើបា្រស់ជាអាហារ ដូចជា បរិភោគ ស្រស់ ជ្រក់ និងស្ល...
ម្ទេស ជាបន្លែដែលមានតម្រូវការច្រើន ស្ទើរតែគ្រប់មុខអាហារហូបចុកប្រចាំថ្ងៃទៅហើយ។ ក្រៅពីការហូបចុក គេបានយកម្ទេសទៅកែច្នៃ ជាផលិតផលជាច្រើនមុខ សម្រាប់ជាគ្រឿងផ្សំក្នុងម្ហូបអាហារបានច្រើនមុខណាស់ ដូចជាម្ទេសក្រៀម ម្ទេសម៉ត់ ម្ទេសទឹក...