- Friday
- November 15th, 2024
- Submit Post
ពពាយ ជាបន្លែ មួយប្រភេទដែល ប្រជាជនយើង និយមបរិភោគ ព្រោះបន្លែនេះ អាចយកទៅធ្វើម្ហូម បានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាមិនត្រឹមតែ ជាមុខម្ហូបសំបូរបែបទេ...
ដំណាំ ត្រឡាច គឺជាប្រភេទដំណាំ វាលើដីក៏បាន ឬឡើងទ្រើងក៏បាន គេនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ។ លើសពីនេះ ត្រឡាច គេអាចកែច្នៃ ទៅជាភេសជ្ជៈ...
ផ្សិតម្ជុល គឺជាបន្លែដែលពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំង នៅក្នុងការចម្អិនអាហារ ដោយសារតែវាមានរសជាតិ បង្កើតភាពឆ្ងាញ់របស់វា។ ផ្សិតម្ជុល មានប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពដូចជា៖ ជម្រុញប្រព័ន្ធបញ្ចេញចោល , ជួយចរន្តឈាមរត់ឱ្យមានភាពប្រសើរឡើង,...
កាលដើមឡើយ ការដាំដុះចាំបាច់ណាស់ ត្រូវប្រើប្រាស់ដី សម្រាប់ការ លូតលាស់ ប៉ុន្តែការអភិវឌ្ឍផ្នែកបច្ចេកទេស និងការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មីៗ ធ្វើឲ្យការដាំដុះ ដាំណាំកាន់តែទំនើប និងមានភាពងាយស្រួលគ្រប់គ្រង...
រមៀត ជាគ្រឿងទេស ដែលប្រជាជនយើង និយមប្រើប្រាស់ ទាំងការទទួលទាន និងប្រើប្រាស់ជា ថ្នាំបុរាណសម្រាប់ជួយព្យាបាល ជំងឺមនុស្ស និងសត្វផងដែរ។ ខាងក្រោមនេះ...
ស្លឹកខ្ទឹម ជាបន្លែ ដែលពេញនិយមប្រើប្រាស់ សម្រាប់បន្ថែមជាគ្រឿងផ្សំ ស្ទើរគ្រប់មុខម្ហូប វាជួយធ្វើឲ្យមុខម្ហូបមានក្លិនឆ្ងុយ និងបង្កើនរសជាតិសម្រាប់អាហារបានទៀតផង។ ក្រៅពីជួយបង្កើន ឳជារសដល់ម្ហូបអាហារ ស្លឹកខ្ទឹម...
តើលោកអ្នកចូលចិត្ត ទទួលទានស៊ុប ឬស៊ូគីស៊ុប ដែរទេ?បន្លែ ស្លឹកពណ៌បៃតង មួយប្រភេទ ដែលពេញនិយម សម្រាប់អាហារនេះ គឺ តាំងអោ។...
ត្រសក់ គឺជាប្រភេទដំណាំឡើងទ្រើង ដែលកសិករនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ ប្រើបា្រស់ជាអាហារ ដូចជា បរិភោគ ស្រស់ ជ្រក់ និងស្ល...
ម្ទេស ជាបន្លែដែលមានតម្រូវការច្រើន ស្ទើរតែគ្រប់មុខអាហារហូបចុកប្រចាំថ្ងៃទៅហើយ។ ក្រៅពីការហូបចុក គេបានយកម្ទេសទៅកែច្នៃ ជាផលិតផលជាច្រើនមុខ សម្រាប់ជាគ្រឿងផ្សំក្នុងម្ហូបអាហារបានច្រើនមុខណាស់ ដូចជាម្ទេសក្រៀម ម្ទេសម៉ត់ ម្ទេសទឹក...
ត្រប់វែងផ្តល់នូវជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន តម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់មនុស្សដូចជាជាតិសរសៃ ទង់ដែង ម៉ង់ហ្គាណែសB-៦ និងជាតិ Thiamine វាក៏ផ្ទុកវីតាមីន ជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C វីតាមីន B-៦ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម សមាសធាតុ phenolic ដែលដើរតួជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម...
ស្ពៃចង្កឹះជាដំណាំបន្លែមួយប្រភេទ ក្នុងចំណោមបន្លែស្លឹកជាច្រើនដែលកសិករយើង និយមចូលចិត្តដាំព្រោះវាជា បន្លែសាមញ្ញ មួយអាចយកមកប្រើប្រាស់ ក្នុងការធ្វើម្ហូបអាហារបានច្រើនមុខដូចជាៈ ស្ល ឆា ស្ងោរ ជ្រក...