- Friday
- November 15th, 2024
- Submit Post
ម្នាស់ ត្រូវបានគេ យកមកបរិភោគ យ៉ាងសម្បូរបែប ធ្វើជាម្ហូប ហូបស្រស់ ធ្វើបង្អែម ធ្វើដំណាប់ ធ្វើទឹកផ្លែឈើ ជាដើម។...
ផ្លែក្រូចវល្លិ៍ ឬផ្លែផាសិន ជាផ្លែឈើដែលមានភាពពេញនិយម សម្រាប់ទទួលទានជាភេសជ្ជៈស្រស់ និងកែច្នៃជាទឹកផ្លែឈើជាដើម។ វាមានផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា៖ វីតាមីន A, C កាល់ស្យូម...
ខ្ទឹមសត្រូវបានដាំដុះ ជាយូរយាណាស់មកហើយ។ គេប្រើសម្រាប់បរិភោគ ជាដើមស្រស់ មើមទុំ និងជាគ្រឿងទេស។ វាមានដើមរលោង ដែលគេហៅថា ស្រទាប់នៃទងស្លឹក ស្លឹកពណ៍បែតងចាស់...
ត្រាវជាដំណាំមួយប្រភេទ ដែលបងប្អូនប្រជាជនយើង និយមទទួលទាន។ វាត្រូវបានគេយកទៅស្ល ទៅធ្វើជាបង្អែមត្រាវកូរ ត្រាវបំពងស្ករ ត្រាវឆឹង បបរត្រាវជាដើម។ លើសពីនេះ វាមិនត្រឹមតែជា...
សណ្តែកកួរ ត្រូវបានប្រជាជនខ្មែរយើង និយមទទួលទានខ្លាំងណាស់។ វាជាបន្លែស្រស់មួយប្រភេទ ដែលគេនិយមដាំដុះស្ទើរគ្រប់ទីកន្លែង ជាលក្ខណៈគ្រួសារ ជាចំការតូច និងធំ។ សណ្តែកកួរ មានគុណប្រយោជន៍...
ស្ពៃក្តោប ជាបន្លែមួយដែល មានភាពពេញនិយម ប្រើប្រាស់ទូទាំងប្រទេស។ វាអាចបរិភោគបានទាំងស្រស់ និងឆ្អិន ជាគ្រឿងផ្សំក្នុងមុខអាហារ ដ៏សម្បូរបែប។ លើសពីនេះទៀត ស្ពៃក្តោបផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន...
ក្រូចសើចជាដំណាំ ដែលប្រជាជនខ្មែរយើង ភាគច្រើននិយមដាំ នៅតាមផ្ទះតិចតួច សម្រាប់បរិភោគក្នុងគ្រួសារ។ ក្រូចសើចមិនត្រឹមតែ អាចបរិភោគបានប៉ុណ្ណោះទេ តែទាំងស្លឹក និងផ្លែសុទ្ធតែជារបស់មានប្រយោជន៍ អាចច្នៃជា...
គ្រាប់ឈូក សម្បូរទៅដោយ វីតាមីនA វីតាមីនC វីតាមីនE ប្រូទីនប្រមាណជា២៣% និងមានសារជាតិរ៉ែ ដែល អាចជួយមប្រុងខួរក្បាល សរសៃប្រសាទ...
ឆៃថាវ ជាប្រភេទបន្លែមើម ដែលមានការពេញនិយម បរិភោគ សម្រាប់ជាអាហារប្រចាំថ្ងៃ ហើយវាក៏អាចកែច្នៃទៅជាឆៃប៉ូវ ទៅជាជ្រក់កំប៉ុង ជាដើម។ ការដាំដុះឆៃថាវ នៅប្រទេសយើង...
ក្រូចថ្លុង គឺជាដំណាំឈើហូបផ្លែម្យ៉ាង ដែលប្រជាកសិករ និយមដាំដុះណាស់ មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាជាប្រភេទផ្លែឈើ ដែលសម្បូរសារធាតុ ចិញ្ចឹមច្រើន ដែលឮជួយដល់សុខភាពមនុស្សយើង។ ក្រូចថ្លុង...
ខ្នុរ គឺជាដំណាំមួយប្រភេទ ដែលកសិករនិយមដាំដុះ ព្រោះវាអាចលូតលាស់បានស្ទើរគ្រប់ប្រភេទដី។ អត្ថប្រយោជន៍របស់ខ្នុរមានដូចជា ធ្វើជាបន្លែ ជាបង្អែម ហូបសាច់ទុំស្រស់ ធ្វើជាដំណាប់ជាដើម រីឯដើមរបស់វាអាចកែច្នៃ...