ទំពាំងបាយជូរសមុទ្រ

រុក្ខជាតិដែលមានឈ្មោះ Caulerpa Lentillifera ដែលត្រូវបានគេហៅថាជា ទំពាំងបាយជូរសមុទ្រ រឺ Sea Grape ជាប្រភេទរុក្ខជាតិ ដែលមានគ្រាប់ពណ៍បៃតង...

វិធីដាំដុះ ពោតបារាំង ដោយខ្លួនឯង

ពោតបារាំង (Okra) អាចយកមកធ្វើជា អាហារប្រចាំថ្ងៃបាន ប៉ុន្តែគេអាច ចាត់ទុកវា ជាប្រភេទផ្លែឈើដែរ ហូបស្រស់មាន រសជាតិឆ្ងាញ់។ លើសពីនេះ...

វិធីក្នុងការ ដាំដុះ ពពាយ

ពពាយ ជាបន្លែ មួយប្រភេទដែល ប្រជាជនយើង និយមបរិភោគ ព្រោះបន្លែនេះ អាចយកទៅធ្វើម្ហូម បានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាមិនត្រឹមតែ ជាមុខម្ហូបសំបូរបែបទេ...

វិធីដាំដុះ រំដេង ឲ្យបានផលច្រើន

រំដេង ភាសាអង់គ្លេសហៅថា Galangal ជារុក្ខជាតិប្រទាលមួយប្រភេទ មើមមានក្លិនឆួល ហើយដែលគេស្គាល់ជាទូទៅ គេយកវាមកប្រើជាគ្រឿង ក្នុងម្ហូបអាហារ ក្រៅពីប្រើដើម្បីកាត់ក្លិនឆ្អាប និងបង្កើនរសជាតិក្នុងម្ហូប...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ត្រឡាច

ដំណាំ ត្រឡាច គឺជាប្រភេទដំណាំ វាលើដីក៏បាន ឬឡើងទ្រើងក៏បាន គេនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ។ លើសពីនេះ ត្រឡាច គេអាចកែច្នៃ ទៅជាភេសជ្ជៈ...

បច្ចេកទេសបណ្តុះ ផ្សិតម្ជុល

ផ្សិតម្ជុល គឺជាបន្លែដែលពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំង នៅក្នុងការចម្អិនអាហារ ដោយសារតែវាមានរសជាតិ បង្កើតភាពឆ្ងាញ់របស់វា។ ផ្សិតម្ជុល មានប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពដូចជា៖ ជម្រុញប្រព័ន្ធបញ្ចេញចោល , ជួយចរន្តឈាមរត់ឱ្យមានភាពប្រសើរឡើង,...

រូបមន្ត 6 យ៉ាងក្នុងការផ្សំល្បាយ កំប៉ុសសម្រាប់ដាំដុះ

ល្បាយកំប៉ុសមិនប្រើដី គឺជាល្បាយផ្សំ​ ដែលមិនប្រើលាយជាមួយទេ​ សម្រាប់ដាំដុះបន្លែ ដំណាំផ្សេងៗជាទូទៅ។ ល្បាយកំប៉ុសមិនប្រើដីនេះ អាចប្រើសម្រាប់បណ្តុះគ្រាប់ បណ្តុះឬស ផ្ទេរកូនដែលបណ្តុះរួចទៅថង់/ផើងធំ ឬប្រើសម្រាប់ដាំបណ្តុះតែម្តង...

គន្លឹះទាំង 19 ចំនុច ចាប់ផ្តើមរបរកសិកម្ម ឲ្យបានត្រឹមត្រូវ

យើងនឹងបង្ហាញបងប្អូន ដែលកំពុងប្រកបរបរកសិកម្ម ឬធ្វើកសិកម្ម លក្ខណៈពាណិជ្ជកម្ម ឲ្យសិក្សាពីចំនុចសំខាន់ៗ ១៩ ចំនុច ជាគន្លឹះក្នុងការចាប់ផ្តើម វិស័យកសិ-ពាណិជ្ជកម្មនេះ  ដើម្បីឲ្យអនុវត្ត...

វីធីងាយៗ ដំាដុះត្រកួនចិន បានផលល្អ

ត្រកួនជាបន្លែ មួយប្រភេទ ដែលសំបូរទៅដោយជាតិដែក។ គេនិយមបរិភោគវា ទាំងស្រស់ និងឆ្អិន។ នៅក្នុងត្រកួន ១០០ក្រាម ផ្តល់កាឡូរី ២២គីឡូក្រាម...

វិធីកាត់បន្ថយទឹក ក្នុងការស្រោចស្រពប៉េងប៉ោះ

កាលដើមឡើយ ការដាំដុះចាំបាច់ណាស់ ត្រូវប្រើប្រាស់ដី សម្រាប់ការ លូតលាស់ ប៉ុន្តែការអភិវឌ្ឍផ្នែកបច្ចេកទេស និងការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មីៗ ធ្វើឲ្យការដាំដុះ ដាំណាំកាន់តែទំនើប និងមានភាពងាយស្រួលគ្រប់គ្រង...

វិធីដាំដុះដំណាំ ស្លឹកខ្ទឹម អោយមានប្រសិទ្ធភាព

ស្លឹកខ្ទឹម ជាបន្លែ ដែលពេញនិយមប្រើប្រាស់ សម្រាប់បន្ថែមជាគ្រឿងផ្សំ ស្ទើរគ្រប់មុខម្ហូប វាជួយធ្វើឲ្យមុខម្ហូបមានក្លិនឆ្ងុយ និងបង្កើនរសជាតិសម្រាប់អាហារបានទៀតផង។ ក្រៅពីជួយបង្កើន ឳជារសដល់ម្ហូបអាហារ ស្លឹកខ្ទឹម...

គន្លឹះជំនួយក្នុងការដាំដុះការ៉ុត

ការ៉ុត ជាបន្លែមួយដែលមានភាពពេញនិយម ទទួលទានទាំងស្រស់ និងចំអិនក្នុងក្នុងម្ហូបជាច្រើន។ ការ៉ុតមានសារធាតុចិញ្ចឹម ជាច្រើនដូចជា៖ វីតាមីនA, B6, C, E,...

វិធីសាស្ត្រក្នុងការដាំតាំងអោ

តើលោកអ្នកចូលចិត្ត ទទួលទានស៊ុប ឬស៊ូគីស៊ុប ដែរទេ?បន្លែ ស្លឹកពណ៌បៃតង មួយប្រភេទ ដែលពេញនិយម សម្រាប់អាហារនេះ គឺ តាំងអោ។...

បច្ចេកទេសដាំ ត្រសក់ចំណារ (ត្រសក់ទ្រើង)

ត្រសក់ គឺជាប្រភេទដំណាំឡើងទ្រើង ដែលកសិករនិយមចូលចិត្តដាំ និងយកទៅធ្វើជាបន្លែ ប្រើបា្រស់ជាអាហារ ដូចជា បរិភោគ ស្រស់ ជ្រក់ និងស្ល...

បច្ចេកទេសដាំដុះ ត្រប់វែង

ត្រប់វែងផ្តល់នូវជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន តម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់មនុស្សដូចជាជាតិសរសៃ ទង់ដែង ម៉ង់ហ្គាណែសB-៦ និងជាតិ Thiamine វាក៏ផ្ទុកវីតាមីន ជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C វីតាមីន B-៦ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម សមាសធាតុ phenolic ដែលដើរតួជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម...