- Friday
- November 15th, 2024
- Submit Post
រំដេង ភាសាអង់គ្លេសហៅថា Galangal ជារុក្ខជាតិប្រទាលមួយប្រភេទ មើមមានក្លិនឆួល ហើយដែលគេស្គាល់ជាទូទៅ គេយកវាមកប្រើជាគ្រឿង ក្នុងម្ហូបអាហារ ក្រៅពីប្រើដើម្បីកាត់ក្លិនឆ្អាប និងបង្កើនរសជាតិក្នុងម្ហូប...
ត្រកួនជាបន្លែ មួយប្រភេទ ដែលសំបូរទៅដោយជាតិដែក។ គេនិយមបរិភោគវា ទាំងស្រស់ និងឆ្អិន។ នៅក្នុងត្រកួន ១០០ក្រាម ផ្តល់កាឡូរី ២២គីឡូក្រាម...
ប៉េងប៉ោះជាប្រភេទបន្លែដែលមានភាពពេញនិយមទទួលទានទាំងផ្លែខ្ចី និងផ្លែទុំ។ប៉េងប៉ោះជាប្រភេទរុក្ខជាតិដែលមានដើមវល្លិ។ វាអាចអាចមានកំពស់ពី១-៣ម៉ែត្រ គេអាចដាំវានៅទីវាលក៏បាន ឬដាំនៅក្នុងផ្ទះកញ្ចក់ក៏បាន។ បើយើងដាំនៅក្នុងផ្ទះកញ្ចក់ គឺអាចដាំបានគ្រប់រដូវ។ ផ្លែប៉េងប៉ោះមានផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចីញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា៖ ជាតិទឹក ជាតិសរសៃ...
ខ្ទឹមសត្រូវបានដាំដុះ ជាយូរយាណាស់មកហើយ។ គេប្រើសម្រាប់បរិភោគ ជាដើមស្រស់ មើមទុំ និងជាគ្រឿងទេស។ វាមានដើមរលោង ដែលគេហៅថា ស្រទាប់នៃទងស្លឹក ស្លឹកពណ៍បែតងចាស់...
ក្រូចសើចជាដំណាំ ដែលប្រជាជនខ្មែរយើង ភាគច្រើននិយមដាំ នៅតាមផ្ទះតិចតួច សម្រាប់បរិភោគក្នុងគ្រួសារ។ ក្រូចសើចមិនត្រឹមតែ អាចបរិភោគបានប៉ុណ្ណោះទេ តែទាំងស្លឹក និងផ្លែសុទ្ធតែជារបស់មានប្រយោជន៍ អាចច្នៃជា...
គ្រាប់ឈូក សម្បូរទៅដោយ វីតាមីនA វីតាមីនC វីតាមីនE ប្រូទីនប្រមាណជា២៣% និងមានសារជាតិរ៉ែ ដែល អាចជួយមប្រុងខួរក្បាល សរសៃប្រសាទ...
ឆៃថាវ ជាប្រភេទបន្លែមើម ដែលមានការពេញនិយម បរិភោគ សម្រាប់ជាអាហារប្រចាំថ្ងៃ ហើយវាក៏អាចកែច្នៃទៅជាឆៃប៉ូវ ទៅជាជ្រក់កំប៉ុង ជាដើម។ ការដាំដុះឆៃថាវ នៅប្រទេសយើង...
ទៀបបារាំង គឺជាផ្លែឈើហូបផ្លែ មានរស់ជាតិជូរអែម ដែលប្រជាជនខ្មែរទូទៅនិយមបរិភោគស្រស់ រឺក្រឡុកជាមួយផ្លែឈើដទៃទៀត បរិភោគ ជាទឹកក្រឡុក វាក្រៅពីមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ ក៏សម្បូរវីតាមីន គឺនៅអាចជួយកែខៃ...
សណ្តែកសៀង ជាដំណាំ មានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងចំណោមដំណាំ គ្រួសារជាច្រើន មុខទៀត និងមានតម្លៃខ្ពស់។ វាមិនគ្រាន់តែជា ម្ហូបអាហារ ដ៏មានតម្លៃសំរាប់...
ខ្ទឹមបារាំង ជាដំណាំមើម មួយប្រភេទ ដែលមើមរបស់វា អាចយកមកធ្វើជា ម្ហូបបានយ៉ាងច្រើនមុខ។ វាជាអត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនសម្រាប់ សារពាង្គកាយ មនុស្សយើងដូចជា៖...
ក្រូចថ្លុង គឺជាដំណាំឈើហូបផ្លែម្យ៉ាង ដែលប្រជាកសិករ និយមដាំដុះណាស់ មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាជាប្រភេទផ្លែឈើ ដែលសម្បូរសារធាតុ ចិញ្ចឹមច្រើន ដែលឮជួយដល់សុខភាពមនុស្សយើង។ ក្រូចថ្លុង...